Kunstgras, het lijkt net echt

Ik ben laatst samen met mijn vrouw en kinderen naar een nieuw onderkomen verhuisd, met dakterras. Tijdens deze tijd van het jaar zit je natuurlijk niet zo vaak op het dakterras, maar zodra de lente weer aanbreekt is het toch fijn dat het er spik en span uitziet. Een van de manieren om hiervoor te zorgen is te kiezen voor een soort van ondergrond. En ik was eraan het denken om voor kunstgras te gaan in plaats van een grastapijt op het balkon.

De eerste stap in mijn zoektocht naar een geschikte aanvulling voor mijn dakterras is het kiezen van de juiste kunststof grasmat. Je hebt bijvoorbeeld grastapijt en kunstgras. Grastapijt is vlak kunstgras en kent geen sprietjes. Maar aangezien ik van plan ben om het dakterras intensiever te gaan gebruiken heb ik besloten om voor turfgras  te gaan. Dit schijnt een meer duurzame variant te zijn van kunstgras, die wel sprietjes bevat en waterbestendig -en afstotend is. Gelukkig is het ook eenvoudig op maat te maken.

Banner3 kunstgrasbanner2 gjfloors_nl

Verder dien je ook na te denken over het aanleggen van het kunstgras. Aangezien kunstgras niet sterk genoeg is om enkel uitgerold te worden dien ik eerst naar een soort van doek of laag tegels te zoeken. Vervolgens snij het allemaal op maat af. Het kan voorkomen dat je kunstgras alleen op een gegeven moment vrij saai vind. Daarom ben ik van plan om het na een tijdje te combineren met vlonders en kiezels.

De allerlaatste stap is het inrichten van het dakterras. Ik ben van plan om het dakterras in te richten met leuke accessoires, plantenbakken, stoelen en bankjes.

Wist je trouwens dat kunstgras een kunstmatige variant op gras is en dat het voornamelijk in het voetbal wordt gebruikt indien echt gras niet echt een optie is? Namelijk indien gewoon gras niet goed kan gedijen, waardoor kunstgras beter op zijn plaats is.