Tapijttegels leggen

Zo, ik ga dan eindelijk mijn eerste blog schrijven op mijn blog. Ik heb dit blog al een tijdje online, maar kwam er maar niet aan toe om er ook daadwerkelijk een artikel op te schrijven. Ik ga dit vanaf nu wat regelmatiger proberen te doen. Ik ben namelijk bijna klaar met de verbouwing van ons eigen huis en zo dus ook weer wat meer tijd over om te schrijven. Ik ben gek op klussen en heb zo dit weekend ook weer een leuke klus voor de boeg. We hebben namelijk bij Magic Carpets Tappijttegels nieuwe tapijttegels gekocht en die worden morgen bij ons bezorgt. We willen deze van het weekend gaan leggen en heb op de website van Magic Carpets Tappijttegels alvast even wat uitleg gezocht over hoe we de tapijttegels moeten gaan leggen. het voordeel van de tapijttegels is dat we in ieder geval niet ons hele huis leeg hoeven te halen. Je kan de tegels namelijk gewoon in gedeeltes leggen. Bij een normaal tapijt is dit niet het geval en scheelt dus een hoop tijd in deze klus. 

Wat heb je nodig?

Ik heb op hun website even gezocht naar wat ik allemaal nodig zou moeten hebben om van het weekend de tapijttegels goed te kunnen leggen. Op hun website vond ik hier voldoende informatie over. Zo ook wat ik nodig heb.

forinn_anti_slip_10kgAnti slip lijm

Anti slip lijm zorgt ervoor dat de tegels niet wegglijden als je een stoel verschuift bijvoorbeeld. het lijkt me handig om dit ook te gebruiken. Bij de anti slip lijm heb je ook een verfroller nodig om zo de lijm gelijkmatig te kunnen verdelen op de ondervloer.

meshouderStandy mes 

Een standy mes heb je uiteraard nodig om aan het einde van het leggen de laatste tegels op maat te maken. Daarnaast zul je bij deurposten en hoeken in de muur je tapijttegel op maat moeten maken. Met een standy mes gaat dat uiteraard prima.